به کارگیری و استفاده از چراغ گردان و آژیر  در خودرو مستلزم رعایت قوانین و  مقررات تصویب شده میباشد که بخشی از آن در ذیل برای بازدیدکنندگان محترم  از سایت چراغگردان پیام نور آمدهمچنین رنگ چراغگردان ها نسبت به کاربری  خودرو تعاریف و معنای متفاوتی دارد که در این بخش به اختصار توضیح داده می  شود.

به  استناد بند ۱۰۰ ماده ۱ و ماده ۶۰ آیین نامه راهنمایی و رانندگی مصوب ۱۳۸۴،  چراغ گردان عبارت است از چراغی با طراحی خاص که نور آن برای جلب توجه به  حالت چرخشی یا چشمک زن منعکس می شود و به دو حالت تک یا چند فانوس ثابت یا  سیار بکار برده شود و چراغ گردانهای با فن آوری نوین نیز مشمول تعریف فوق  می گردند.
چراغ گردان ها دو مدل هستند: چراغ گردان تک فانوس سیار که با  یک فانوس که درزمان ماموریت روی سقف وسیله نقلیه نصب و پس از پایان ماموریت  از محل نصب آن برداشته می شود وچراغ گردان ثابت که با یک یاچند فانوس که  روی سقف وسیله نقلیه به صورت ثابت به نحوی نصب می شود که از عرض وسیله  نقلیه بیرون نباشد.
چه کسانی مجاز به استفاده از چراغ گردان هستند؟
۱-  وسایل نقلیه انتظامی: وسایل نقلیه ای که درانجام ماموریت های نیروی  انتظامی اعم از ترافیکی ، انتظامی ،امنیتی و عملیات ویژه مورد استفاده قرار  می گیرند.
۲- وسایل نقلیه امدادی: وسیله ویژه خدمات پزشکی ، آتش نشانی و  امداد اضطراری آب ، برق و گاز که به وسیله راهنمایی و رانندگی تعیین و با  مشخصات و علایم ویژه مشخص می شوند.
۳- وسایل نقلیه خدماتی ویژه : وسایل  نقلیه موتوری که ویژه انجام امور خدماتی مانند نظافت معابر و اماکن عمومی،  برفروبی ، خط‌کشی معابر می باشند.
رنگهای مجاز برای استفاده از چراغ گردان وسایل نقلیه انتظامی، امدادی و خدماتی ویژه به شرح ذیل باشد:
الف- وسایل نقلیه انتظامی : قرمز ، آبی یا ترکیبی از قرمز و آبی وسایر رنگها.
ب- وسایل نقلیه امدادی :  قرمز، زرد و یا ترکیبی از قرمز و زرد می باشد.
ج- خودروهای خدماتی ویژه : رنگ زرد می باشد.

د- خوردو اورژانس و آمبولانس : رنگ آبی
وسایل  نقلیه انتظامی و امدادی هنگامی که برا ی انجام مأموریت در حرکتند در صورت  به کاربردن چراغ گردان ویژه اعلام خطر یا آژیر ، تا حدودی که موجب بروز  تصادف نشود، مجاز به انجام اعمال زیر می باشند :
الف – توقف در محل ممنوعه.
ب – تجاوز از سرعت مجاز و سبقت از سمت راست وسیله نقلیه دیگر .
پ – عبور از طرف چپ راه و همچنین دور زدن در نقاط ممنوعه .
ت  – گذشتن از چراغ قرمز یا رعایت نکردن علایم دیگر ایست ، مشروط به این که  از سرعت وسیله نقلیه در این گونه محل ها تا حداقل امکان کاسته شود .
ث – عبور از خطوط ویژه با هماهنگی عوامل پلیس.
شرایط و چگونگی صدور مجوز استفاده از چراغ گردان و آژیر
ماده  ۹- صدور مجوز استفاده از چراغ گردان و آژیر برای کلیه وسایل نقلیه امدادی و  خدماتی ویژه وتعیین نوع چراغ و آژیر ( ثابت و سیار و رنگ) و مدت اعتبار آن  برعهده پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا خواهد بود.
تبصره- وسایل نقلیه ای  که در بدو شماره گذاری کاربری آنها با تعاریف این دستور العمل مطابقت  دارند مکلفند ضوابط چراغ گردان و آژیر را نیز رعایت نمایند.
ماده ۱۰-  درخواست کنندگان حکم چراغ گردان و استفاده از چراغ گردان و آژیر برای وسایل نقلیه خدماتی ویژه  و امدادی موظف به ارائه مستندات مربوط به ضرورت و نوع ماموریت مورد نظر  خود، همراه با اسناد و مدارک وسایل نقلیه و رانندگان مربوط بادرخواست  بالاترین رده سازمانی خود به راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی و دریافت حکم چراغ گردان می باشد.
تبصره – صدور مجوز استفاده از چراغ گردان و آژیر برای وسایل امدادی و خدماتی ویژه بر عهده پلیس راهور ناجاخواهد بود.
تبصره- پلیس راهنمایی و رانندگی می تواند حسب مورد مجوز تردد در خطوط ویژه را برای وسایل نقلیه امدادی صادر نماید.