روزانه با عبور از معابر و خیابان شهر، شاهد خودروهایی هستیم که مجهز به چراغگردون و آژیر اخطار میباشند. گاهی ممکن است این سؤال به ذهن هر کسی خطور کند که استفاده از این چراغهای گردان، برای چیست؟،
و علت تفاوت رنگ چراغ گران در آن ها چیست ؟و چه افرادیمجاز به استفاده از چراغ گردان می باشند؟آیا هر خودرویی که چراغ گدون دارد میتواند از هر محدوده غیرمجازی تردد کند یا نه و صد ها سوال دیگری که در این زمینه به ذهن هر فرد خواهد رسید.
گاهی در مأموریت های فوری ماشین های امدادخودرو و ماشین های پلیس و ناجا و آمبولانسها از وسیله ای برایاطلاع به افراد به جهت باز کردن مسیر نیاز مند چراغ گردان و آژیر می شوند که بتوانند .راحت تر از مسیر خیابانها و خ ویژه عبور کنند به همین دلیل خرید چراغ گردان پلیسی که یکی از مهم ترین تجهیزات خودروهای امدادی آمبولانس و اورژانس و آتشنشانی می باشد که باید موجود باشد.
لازم به ذکر این موضوع است؛ در صورتی که از چراغ گردان پلیسی استفاده شخصی شود با توجه به غیر مجاز بودن این عمل افراد با جریمه مواجه خواهند شد. بنابراین این نکته را در نظر داشته باشید که برای نصب و استفاده از چراغ گردان پلیسی بر روی خودرو نیازمند مجوز استفاده چراغ گردان از مراجع قانونی خواهید بود.
یکی از ابزارهایی که در کنترل ترافیک و کاهش حوادث.جادهای نقش مهمی دارد چراغ پلیسی است،.که هم نقش هشدار دهنده و هم نقش کنترل کننده را ایفا میکند. این چراغگدون ها از این جهت اهمیت بالایی دارند.که تا حدود زیادی در کنترل ترافیک به پلیسهای ترافیکی و راهور کمک می کنند، بدین صورت که در وهله اول نقش هشدار دهنده داشته.و باعث میشوند بسیاری از رانندگان یا افراد در حال تردد، نسبت به دستورات پلیس.و ترافیک آگاه باشند. استفاده از چراغ های پلیسی در محل حوادث باعث می شوند.کنترل اوضاع راحتتر باشد و افراد با اطمینان بیشتری.وظایف را به پلیس واگذار کنند. البته در مورد خرید چراغ ال ای دی پلیسی.و استفاده از آن محدودیتهایی وجود دارد که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.
در واقع تعریفی که برای چراغهای گردان می توان داشت چنین است . در هر فعالیت امدادی با توجه به رنگ چراغ ها پیغامی القا می گردد، به طور معمول چراغ های گردان هشدار، با رنگهای مختلف همراه می باشند؛ ماشینهای نیروی انتظامی با چراغ گردانهای قرمز، آبی یا ترکیب هر دو همراه هستند؛ در ماشینهای امداد، رنگهای چراغ گردان زرد با همان نارنجی هست و خودروی خدماتاز قبیل یدکشها و امداد خودر شرکت سایپا یا ایرانخودرو و دیگر شرکتهای امدادخودرو نیز فقط با چراغهای گردان زرد فعالیت دارند.
همچنین استفاده از این چراغگدون ها در خودروهای نیروی انتظامی، خودروهای امدادرسانی، خودروهای امداداضطراری سازمان آب، برق و گاز، خودروهای خدمات محسوس مانند؛ خودروهای نظافتی وماشینهای خدمات شهری شهرداری و خودروهای خطکشی مسیرها و عملیات ترافیکی جاده ای و برف روبی ها ،مجاز به استفاده از چراغهای گردان هستند.
همانطور که گفته شد؛ چراغ های گردان و یا صدای آژیر هر خودرو امدادی روایت گر یک حادثه و یا هشدار در خصوص یک خطر می باشد، حادثه ای که اگر با تأخیر نیروهای امدادی روبه رو شودمی تواند منجر به حوادث ناگوار شود اگر این قبیل موارد بدون چارچوب باشد و هر وسیله نقلیه بدون رعایت و داشتن محدودیت از چراغ و آژیر استفاده کند می تواند بی اعتمادی برای سایرین نیز به بار آورد.
ندا و آژیر سمعی یا بصری در مورد یک مشکل یا وضعیت را اعلام می کند. هشدار دهنده ها در انواع مختلفی طراحی و ارائه می شوند، که دزدگیر، و ساعتزنگدار نمونههایی از آن می باشند.از آژیرها در خودرو هایی از جمله امدادی ،انتظامی ، آتش نشانی و آمبولانس هم استفاده می شود. تا شرایط را جهت حرکت سریع این نوع خودروها در حین مأموریت به وجود آورند.
آژیر کلمه ای فارسیاست و معنای آن محتاط بودن و به پرهیز می باشد.
مزایای آژیر و چراغ های گردان نه تنها در خودروها بلکه در ساختمان ها نیز به عنوان دستگاه ضد سرقت استفاده می شود. این آلارم ها افراد را مطلع می کنند. خودروهای اورژانس در مواقع خطر مجهز به آژیر و چراغ های چرخان هستند، بنابراین خودروها سریعتر به محل حادثه می رسند. از این طریق می توان جان های بیشتری را نجات داد.
آژیرها و چراغ های گردان قیمت های متفاوتی دارند با این وجود، برخی از مراکز عرضه مستقیم این محصولات که خودر تولید کننده چراغگردان و آژیر و آمپیلفایر هستند قیمت های مقرون به صرفه تری را ارائه می دهند.و باکیفیت ترین انواع چراغگردان را میتوانند با مشاوره و راهنمایی صحیح از بهترن مارک چراغ گردان در اختیار مصرف کننده قرار دهند
شرایط استفاده از آژیر و چراغ گردان تنها سه گروه خدمات مجاز به استفاده از آژیر و چراغ گردان در وسایل نقلیه هستند. این سه دسته شامل خودروهای پلیس، خودروهای خدمات ویژه و خودروهای نجات است. همچنین تعیین زمان استفاده و نوع ماموریت از این چراغ ها و نوع چراغ های مناسب برای هر وسیله نقلیه بر عهده پلیس راهور یا همان پلیس راهنمایی و رانندگی است.
استفاده از آژیر وچراغ های گردان و انواع مختلف آژیر و چراغ های گردان که در بالا ذکر شد در شرایط مختلف استفاده می شوند.درک خوب این کاربردها به شما کمک می کند تا محصول مناسب را برای هدف خود خریداری کنید. در مقالات دیگر چند نمونه از کاربردهای مختلف این آژیرها و چراغگدونها آورده شده است. برای مشاهده موارد بیشتر به سایت کارخانه چراغگردان پیام نور مراجعه کنید.
دیدگاه خود را بنویسید